Alla inlägg under februari 2010
tsatsiki:)
till 4 pers
1 gurka ;)
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
2msk matolja
1 tsk pressad citron
2krm salt
gör så hära
tvätta händerna
sätt upp ditt hår:
sköll gurkan.sedan så grovriver du gurkan och låt den rinna av ett durgslagca 30 minuter pressa sedan ut den sista vätskan med handen
bland youghurt gurka pressavitlök,olivolja citronsaft,och salt ställ kall till severing lägg gärna en svart oliv i:)
du bhöver:!
1 avckado
1vitlöksklyfta
1,5 msk citronsaft
3 msk turiks youghurt
2-3dl buljong
1/2 tsk mald vitpeper
ca dl skalad räkor
vitt bröd till krutonger
gör så hära!
1:Tvätta händerna
2:sätt upp håret
3 se till att du har alla saker du ska ha frame
nu kan du börja ....
4 gröp ut en väl mogen avokado och lägg frukt köttet i en mixer
tillsamans med skald vitlöksklyffta,citronsfat,yoghurt och vitpeppar
5 fördela räkorna i små skålar och häll därefter avkod soppan över
6 soppan servers ljummen men kan oxå serveras kall.
7 svera gärana krutongerna till:)
kan du nått bara mat tips :D ge mig dååååå:D
nu ska man se kniven måt sturpen wow med alexander :)
du behöver
0,5 lit gräddmjölk
2msk vaniljsocker eller0,5 st vaniljståg
5-6 ägggulor
100 gr strösocker
2 msk potatismjölj eller maizena
gör så hära sedan
1 Tvätta händerna(som jag har glömmat att säga :))
2 sätt upp håret även det (a)
3 nu kan du börja med att köka upp gräddmjölken med hälften av strösockert och vaniljsockert (stågen) vaniljstågen delar du först på längden och skrpar ut fröna .Allt skall nerd i mjölken både frön balja .när du kokat upp drar du den åt sidan.
4:Medan gräddmjölken kokar visspar du äggulan och resten av sockert till etthårt vitt skukm(äggtoddy) det skall vara så tjockt att du kan dra band när det är klart sikter du mjölet
5 slå gräddmjölken över äggtoddyn vispa väl:)
6 slå tillbkas allting i kastrullen och varm upp igen tills du ser den första bubblan:O kommer. Du måste hela tiden röra i botten försiktigt med en träslev annars bränner det fast och blir äggröra:(:S
6 när du ser den första bubblan kommer så slår du tillbaka såsen i buken du vispade toddy i skölj u kastrullen snabb och fyll den med vatten (= banimarie ställ ner brurken med den varma såsen i kastrullen och kyl ner (så att det inte blir äggröra :) egen vaniljkräm är klart godast :) och lite bättre :)
ingredienser.ca mängder
100 gr purjulök(denljusa)
20gr smör
200 kr potatis
4dl hönsbuljong
1 dl visspgrädde
0,5 crem fraiche grösklök)
gör så hära
1 skär potatisen i små täriningar och det ljua i brunoise(träningar)
2: svetta(sautera)purjo och potatis i smör i en kastrull
3 tillsätt buljongen och låt koka tills grönsakerna är helt mjuka
4 mixa med stav mixer till sät pure`
5 tillsätt grädd.koka upp och smaka av/krydda
6om du servar den varm med en kilck crem frache kallas de då potage parmantier :)
7 om den är kall så heter den då crem vichysoise
finns det nån dära ute som kan ge mig nått recpet på nått gått :) vad som hält :D hee
kommntera gäralite vad ni tycker och vad ni skulle vilja har recpet på:) hee :D eller om ni tycker nått låter gott ska jag förska göra det hära hemma och ta en bild :) :DD::D:D:D:D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
|
<script src="http://js.bloggvarde.se/js/value.js?id=MjEwNzUx&d=3"></script><noscript><a href="http://bloggvarde.se">Denna blogg är värd 2 943 kr</a></noscript>