Alla inlägg under februari 2010
du behöver:)
räkor
200 gr dill
citronsaft
peppar
majonnäs
gör så är tvätta dig om händrna ,sätt upp hårt se till att du har altt frame och rent och finT!!!!!!!!!
nu kan vi börja !
1 låt din räkor rinna av väl. vrid därefter i en handduk spm en smälkaramell
2 hacka räkorna grovt
3hacka dillen och blanda räkorna
4 peppera och pressa citron över
5 blanda
6 i med majjo men bara så att det precis binder det får absult inte bli rinnigt
när det är dags att severa
skiva och rosa ev stek i smör baguetter;)
hur får man mp3 i bloggen:D
hur läger man upp så dära mp3 i sin blogg??
du behöver
2st k-bröst
6 potatisar
1dl vittvin(tänk på att vintt försinner när du lagar det)
1 dl buljong
2dl grädde
1 st morot
svamp?
gör så hära ?
sätt upp dit hår tvätta händerna! se till att du har allt frame och att det är rent och fint!!
vad orden betyder kommer längre nerd sen :)
1 tournera potatisen och blachera och kyl nerd.
2 skär grönskerna i Julienne och Blancehera och kyl nerd
3pochera kycklingen i vin och buljonen ca 5 min.lyft sen ut kycklingen och vra in dem i folie och förvara varmt
4Reducera buljongen till hälften.tillsätt grädden och lt koka ner till önskad konsistens(lago såsig) SMAKA AV ...
5 lägg nerd din kyckling i såsen och värm upp
6 saturtrna grönskerna
vad orden betyder
Tournera.= skära (tex potatis i sjämna sidor SÅ att de ser ut som en liten tunna ungefär
Julienne = fina strimlortex mortot,selleri, purjo osv.ca 5cm långa och 2mmtjocka
Blanchera lägg ner (tex) grönsaker i slat kokande vatten en kort stud så att det blir halv klara andra termer som betyder samma ska:förkoka ,förvälla,
pochera,sjuda,små koka,ca 95-97,gradder varmt på vattnet
reducera koka ner förminska.du kokar t.ex bljong för att få en kraftigare smak och simmigare,kobsistens,
satutera steka snabbt utan att få en färg(eller väldigtI lite ibland säger man sluga :) hoppas att du fattar :)
7 lägg upp snyggt och fint på en bra talrik ät och njut
du behöver!
6dl mjöl heltst (durmvete)
3 st ägg
1 msk olivolja
1 tsk
gör så hära
tvätta händrna sätt upp ditt hår se till att du har rent och fint där du ska jobba!
och att du har fram allt du ska ha me ..:) så är du klar ... bra då kan vi börja
1 lägg mjölet i en bunke och bygg en vulkan- är du modig gör du direkt på bordet
2 vispa upp ägg,olja och salt i en lite bunkte.häll sedan i kratern på vulkaen
3 arbeta ihop en smdig deg.Börja med att lyfta ner mjöl från kanten ner i kratern.Knåda och arbeta tills den är smidig, fast och jämn.Låt vila under (fuktig släng) =duk i ca 30 minuter i kylen.
4 efter ca 30min...
5 dela nu degen i bitar och kval sen ut bitarna till rektangalr ,1-2mm tjocka
6pudra lätt med mjöl och rulla ihop till en rulltårta.
7 skär i strmlor 6mmtjocka= fettucine) 9mmtjocka = tagliatelle.
8 lägg strimlorna på smör papper eller häng dem över en kavlepinne ocj låt dem torka i 20-30min AKTA SÅ ATT DET INTE KLIBBAR...
8 koka sedan pastan i rikligt med salt vatten.tmregel säger 10 liter vatten per 1 kg past
9 ÄT OCH NJUT AV DIN HEMLAGDE PAST:) kan ätast till allt lax mm;) eller vf inte fläskgrytan som finns här på min blogg :)
hej alla :D nu sitter jag i köket:D ska nu ge flera recpet hoppas ni blir nöjda:D
hej:) nu är man vaken då och detär fredag :D fy fanvad skönt säger jag :D hhah ska till skola igen och bara pluggis :S för har en extrm hvudvärk:S ajja ska äta lite nu sen fixa mig sen skolan :D sen kommer jag hem vid 10:D och då blir det recept :D:D:D: herå;D
näääämaria nu är det dax för dig att sova men vi får höras mera senare sov nuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! god natt igen alla bloggare och icke bloggare :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
|
<script src="http://js.bloggvarde.se/js/value.js?id=MjEwNzUx&d=3"></script><noscript><a href="http://bloggvarde.se">Denna blogg är värd 2 943 kr</a></noscript>