Senaste inläggen
nu ska man se kniven måt sturpen wow med alexander :)
du behöver
0,5 lit gräddmjölk
2msk vaniljsocker eller0,5 st vaniljståg
5-6 ägggulor
100 gr strösocker
2 msk potatismjölj eller maizena
gör så hära sedan
1 Tvätta händerna(som jag har glömmat att säga :))
2 sätt upp håret även det (a)
3 nu kan du börja med att köka upp gräddmjölken med hälften av strösockert och vaniljsockert (stågen) vaniljstågen delar du först på längden och skrpar ut fröna .Allt skall nerd i mjölken både frön balja .när du kokat upp drar du den åt sidan.
4:Medan gräddmjölken kokar visspar du äggulan och resten av sockert till etthårt vitt skukm(äggtoddy) det skall vara så tjockt att du kan dra band när det är klart sikter du mjölet
5 slå gräddmjölken över äggtoddyn vispa väl:)
6 slå tillbkas allting i kastrullen och varm upp igen tills du ser den första bubblan:O kommer. Du måste hela tiden röra i botten försiktigt med en träslev annars bränner det fast och blir äggröra:(:S
6 när du ser den första bubblan kommer så slår du tillbaka såsen i buken du vispade toddy i skölj u kastrullen snabb och fyll den med vatten (= banimarie ställ ner brurken med den varma såsen i kastrullen och kyl ner (så att det inte blir äggröra :) egen vaniljkräm är klart godast :) och lite bättre :)
ingredienser.ca mängder
100 gr purjulök(denljusa)
20gr smör
200 kr potatis
4dl hönsbuljong
1 dl visspgrädde
0,5 crem fraiche grösklök)
gör så hära
1 skär potatisen i små täriningar och det ljua i brunoise(träningar)
2: svetta(sautera)purjo och potatis i smör i en kastrull
3 tillsätt buljongen och låt koka tills grönsakerna är helt mjuka
4 mixa med stav mixer till sät pure`
5 tillsätt grädd.koka upp och smaka av/krydda
6om du servar den varm med en kilck crem frache kallas de då potage parmantier :)
7 om den är kall så heter den då crem vichysoise
finns det nån dära ute som kan ge mig nått recpet på nått gått :) vad som hält :D hee
kommntera gäralite vad ni tycker och vad ni skulle vilja har recpet på:) hee :D eller om ni tycker nått låter gott ska jag förska göra det hära hemma och ta en bild :) :DD::D:D:D:D
du behöver!
lök
tomat
paprika
gurka
olivolja
vinäger
buljong
vitlök
ötter
vit bröd/
gör så hära
1 skär alla dina grönska så smått du kan med din kniv
2 kör med en mixer ellr stav
3 tillsätt oljan vinäger,buljong och örtter
4 krydda ( så som du vill ha det )
5 låt den stå kallt ett tag och smaka av sedan:)
6 tänk på att ha extera grönska som gästerna kan äta i från
7 av brödet kan du göra krutonger på:)
tänk på att smaka av när du lagar maten :)
ha inte så mycket slat i låt gästen få hälla på själv vi ala har ju olika smaker :)
en pariait är en glass som ärlite mjukar vad jag tycker :) och mycket god :)
2 st ägggulor
1 msk florsocker
1 msk vailijsocker
1 msk vatten
1/2 vailjstång
2 dl vispgrädde
vispa gulor .vatten och florsockar helt vitt.(gärna med elvissp)
skär sedan upp din vaniljståg och ta ut fröna och lägg det i äggsmeten
vispa gräden löst inte flytande men som till jordubbarna på sommaren 7
bland nerd sedan grädden i äggsmeten och häll sedan hela smeten i folieform eller i små porslinsformar ställ det i frysen ca 4-5 timmar :)
servar gärna med hallonsås:)
nu ska jag ger lite olia recet tyvärr blir det ingen bild er utan bara recept på den första året i köket :D men kommer ¨n¨ång göra om det snart om ni vill :) å då kan jag lägg upp bilder :D
första är en snbb räksoppa:)
ingredienser
buljong(gärna lax eller skladjur)
grädde
räkor
dill
mjukost med räkor
gör så hära :)
1 skala dina räkor och fördela i botten på tallrikar
2koka på bulongen och grädden
3montera nerd en generös klick med mjukosten
4 i med dillen
5 severa gärna med nån krutong eller ett cheese staw till:)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|
<script src="http://js.bloggvarde.se/js/value.js?id=MjEwNzUx&d=3"></script><noscript><a href="http://bloggvarde.se">Denna blogg är värd 2 943 kr</a></noscript>