Alla inlägg under februari 2010
hej alla däraute :) som läser detta :D jag ligger nu i min säng efter en lång dag :S ajja men den gick fort :D hoppas morgon dagen går lika fort nu har min kille svart :D wow nått hände :S:( bara ajja men jag SAknar han såå:( hoppas vi ses snart baby :D he nu ska jag leta upp några låter :D kanse du vet nån bra :Dsäg till:D
uhsh!!!! i dag är det måndag jätte trött :S länktar till lovet som är vecka 9 hära :( långt kvar :O ajja nu har alla min kills mezz levrats men fick inte svar:S ajja hopppas han svara sen vid 10 nu när börjar jobba:S ajja men nu måstejag fixa mig har ätti lite fil:P sen sminka mig sen dra :( ajja herå:)
uhsh!!!! i dag är det måndag jätte trött :S länktar till lovet som är vecka 9 hära :( långt kvar :O ajja nu har alla min kills mezz levrats men fick inte svar:S ajja hopppas han svara sen vid 10 nu när börjar jobba:S ajja men nu måstejag fixa mig har ätti lite fil:P sen sminka mig sen dra :( ajja herå:)
just nu är jag ledsen :( ajja men ska sova nu om jag nu kan :( hoppas det vi ses eller hörs i morgon :( god natt
du behöver
2st k-bröst
6 potatisar
1dl vittvin(tänk på att vintt försinner när du lagar det)
1 dl buljong
2dl grädde
1 st morot
svamp?
gör så hära ?
sätt upp dit hår tvätta händerna! se till att du har allt frame och att det är rent och fint!!
vad orden betyder kommer längre nerd sen :)
1 tournera potatisen och blachera och kyl nerd.
2 skär grönskerna i Julienne och Blancehera och kyl nerd
3pochera kycklingen i vin och buljonen ca 5 min.lyft sen ut kycklingen och vra in dem i folie och förvara varmt
4Reducera buljongen till hälften.tillsätt grädden och lt koka ner till önskad konsistens(lago såsig) SMAKA AV ...
5 lägg nerd din kyckling i såsen och värm upp
6 saturtrna grönskerna
vad orden betyder
Tournera.= skära (tex potatis i sjämna sidor SÅ att de ser ut som en liten tunna ungefär
Julienne = fina strimlortex mortot,selleri, purjo osv.ca 5cm långa och 2mmtjocka
Blanchera lägg ner (tex) grönsaker i slat kokande vatten en kort stud så att det blir halv klara andra termer som betyder samma ska:förkoka ,förvälla,
pochera,sjuda,små koka,ca 95-97,gradder varmt på vattnet
reducera koka ner förminska.du kokar t.ex bljong för att få en kraftigare smak och simmigare,kobsistens,
satutera steka snabbt utan att få en färg(eller väldigtI lite ibland säger man sluga :) hoppas att du fattar :)
7 lägg upp snyggt och fint på en bra talrik ät och njut
KAN DU GE MIG NÅTT BRA RECPET PÅ N¨ÅN GOD MAT RÄTTT :d SNÄLLA HJÄLP:d
nu ör kl snart halv 1 och tel är fort av :( vad fan ska man gära kanse bara batterinerna är slut men då skulle ju han ladda och sen bara säga det :S?? tycker man vad ska jag göra :(;(
MERA RECPET KOMMER ATT KOMMA VET INTE HUR MÅNGA :D
HOPPAS DET BLIR BRAA :d:d:d:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
|
<script src="http://js.bloggvarde.se/js/value.js?id=MjEwNzUx&d=3"></script><noscript><a href="http://bloggvarde.se">Denna blogg är värd 2 943 kr</a></noscript>